Statsadvokat ber om 19 års forvaring for overgrepstiltalt mann fra Sunnhordland

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsadvokat Tore Kulstad opprettholder påstanden om 19 års forvaring for en overgrepstiltalt mann i 50-årene fra Sunnhordland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble dømt til 19 års fengsel i Sunnhordland tingrett i september i fjor. Aktor fikk ikke medhold i kravet om forvaring, skriver Haugesunds Avis.

Han anket saken til Gulating lagmannsrett, der aktor nå gjentar kravet om forvaring.

Mannen i 50-årene er tiltalt for å utført seksuelle overgrep mot datteren gjennom 18 år, fra hun femårsalderen og fram til hun fylte 22. Han er også tiltalt for grov mishandling av datteren, hennes stemor og tre brødre. Mannen nekter straffskyld.

Dommen fra Sunnhordland tingrett slår fast at det er utvilsomt at mannen hyppig og jevnlig hadde seksuell omgang med sin datter i perioden fra 1999 til januar 2017.

Mannen har nektet straffskyld og avvist alle anklager siden han ble pågrepet i fjor vår. Ifølge Haugesunds Avis finnes det ikke tekniske bevis i saken og ord står mot ord.

I tillegg til fengselsstraffen ble mannen i tingretten dømt til å betale en samlet erstatning på i overkant av én million kroner til datteren, ekssamboeren og til sine tre sønner.

Ankesaken startet i Gulating lagmannsrett 4. februar.