Aktor ber om flere års fengsel for nettovergrepstiltalt

Bildet illustrerer 5.500 brukernavn som politiet knytter til samtaler og bildedeling i dataprogram i forbindelse med Dark-Room-etterforskningen. Foto: Illustrasjon: Politiet / NTB scanpix
Bildet illustrerer 5.500 brukernavn som politiet knytter til samtaler og bildedeling i dataprogram i forbindelse med Dark-Room-etterforskningen. Foto: Illustrasjon: Politiet / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 31 år gammel mann som blant annet er tiltalt for nettovergrep mot barn, bør dømmes til tre år og seks måneders fengsel, mener påtalemyndigheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktor Janne Ringset Heltne la ned sin påstand om straff under prosedyrene i rettssaken i Bergen tingrett mandag, skriver Bergens Tidende.

Ifølge påtalemyndigheten har tiltalte også over flere år befattet seg med overgrepsmateriale, både på det åpne og det lukkede nettet. Politiet skal ha funnet om lag 30.000 grove overgrepsbilder av barn og over 700 videoer med samme type innhold hjemme hos mannen. Barna skal i hovedsak være i alderen 1 til 10 år. Mannen skal også ha kjøpt en sexdukke framstilt som en barnekropp.

– Vi har vært gjennom omfattende bevismateriale, og vi mener det utover enhver tvil viser at det er tiltalte som har gjort seg skyldig i de straffbare forholdene, sa Heltne mandag.

31-åringen har i avhør hevdet at han ble hacket. I prosedyrene mandag mente Heltne at denne forklaringen på ingen måte er troverdig.

Forsvareren til 31-åringen, Einar Råen, sa mandag at tiltalte tar sterkt avstand fra innholdet i saken. Han har lagt ned påstand om frifinnelse.

Ifølge politiet var den tiltalte en av de første som ble omfattet i Dark Room-etterforskningen.