26 år gammel kvinne omkom i jordskredet i Orkdal

Kun den røde garasjedøra står igjen etter at en kårbolig i Råbygda i Orkdal ble tatt av et jordskred sent fredag kveld. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Kun den røde garasjedøra står igjen etter at en kårbolig i Råbygda i Orkdal ble tatt av et jordskred sent fredag kveld. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var en 26 år gammel kvinne som mistet livet i jordraset i Orkdal i Trøndelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Raset, som var rundt 60 til 70 meter langt og 39 meter bredt, traff kårboligen på et småbruk i Råbygda i Orkdal sent fredag kveld.

Kårboligen var leid av en familie på fire. To av dem, den 26 år gamle kvinnen og faren hennes, var inne i huset da raset gikk. Faren kom seg ut og fikk varslet politiet, men datteren hans mistet livet.

– Familien har det veldig tungt. Man kan jo bare forestille seg hvor tungt det er å miste ei datter på 26 år, sier lensmann Tor Kristian Haugan til rikskringkasteren.

De store jordmassene fikk huset til å skli av grunnmuren. Kårboligen ble totalskadd, og store deler av sokkelen ble begravd i jord.

NVE hadde utstedt farevarsel på gult nivå for jordskred i området i forkant av raset. Assisterende rådmann Steinar Gaustad i Orkdal kommune sier til Adresseavisen at familien har vært maksimalt uheldig, og at mange i lokalmiljøet er preget.

– Folk blir berørt når det skjer noe slikt helt uforutsett i nabolaget, sier Gaustad. Han legger til at mange har vært bekymret for om det skal gå flere ras og om andre hus kan være i fare.