Meny

Helikopter med to om bord savnet i Hordaland

Et helikopter med en mann og en kvinne om bord som skulle fra Røldal skisenter til Karmøy søndag, er meldt savnet. Det er satt i gang søk etter helikopteret.

Natt til mandag pågår søket etter helikoptret med full styrke med redningshelikopter og bakkemannskaper.

– Gode søksforhold, men utfordrende terreng i mørket. Planlegges for utvidelse av søket ved dagslys hvis det ikke blir gjort funn i løpet av natta, skriver Hovedredningssentralen i Sør-Norge på Twitter klokken 2.45.

Det var klokken 21.53 fikk melding om at et helikopter med en mann og en kvinne om bord på vei fra Røldal skisenter til Karmøy er savnet.

– Det var venner og familie av de to om bord som kontaktet politiet, opplyser vakthavende redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til VG.

Helikopteret, som er av typen Robinson 44, var på vei til Karmøy kl. 15.20. De pårørende er varslet.

Søker på fjellet

Hovedredningssentralen satte i gang sporing av mobiltelefonene til personene om bord. Det ble klokken 15.56 registrert et treff på en basestasjon i nærheten av Seljestad.

– Vi søker primært mellom Røldal og Seljestad. Vi har ikke noen grunnlag for å tro at det har kommet seg ut fra det området, sier Mannsåker til NTB.

Hovedredningssentralen søker med et Sea King redningshelikopter.

– Det er et vanskelig søksområde, men været i området er brukbart, sier Mannsåker.

Ber om tips

Også bakkemannskaper fra Røde Kors og Rødal skisenter deltar i søket etter mannen og kvinnen. Mannsåker har ikke alder på personene.

Roger Lynghammer, som leder bakkemannskapene fra Røde Kors, opplyser til Bergens Tidende at fem snøscootere fra Røldal Røde Kors deltar i søket. I tillegg er tre patruljer på vei fra Seljestad.

Vest politidistrikt opplyser overfor NTB at de er involvert i søket. De opplyser at Hovedredningssentralen som koordinerer søket med bistand fra politidistriktet.

– Opplysninger om observasjoner eller lyd av helikopteret etter kl. 14.30 i røldalsområdet kan ringes inn til Vest politidistrikt på tlf. 2800, skriver politidistriktet på Twitter.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært