Ny gruvesak kan skade Venstre

Venstres stortingsrepresentant Carl-Erik Grimstad mener en eventuell tillatelse til et nytt avfallsdeponi i gruvene under Brevik vil gå på troverdigheten løs forpartiet. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Venstres stortingsrepresentant Carl-Erik Grimstad mener en eventuell tillatelse til et nytt avfallsdeponi i gruvene under Brevik vil gå på troverdigheten løs forpartiet. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom regjeringen åpner for å lagre spesialavfall i de gamle gruvene under Brevik, bør Venstre vurdere å gå ut av regjeringen, mener Carl-Erik Grimstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grimstad sitter på Stortinget for Venstre og mener det vil gå på troverdigheten løs dersom partiet i regjering må åpne gruvene under Brevik for spesialavfall, skriver VG.

Han ber partiledelsen og nestleder Ola Elvestuen – som også sitter på toppen i Klima- og miljødepartementet – stoppe saken.

– Han har stått i Brevik og sagt at vi ikke skal ha dette deponiet. Hvis han ikke får gjennomslag, så taper Venstre all sin troverdighet i klima- og miljøpolitikken, sier Grimstad. Han viser til hvordan det er blitt mottatt at regjeringen har gitt konsesjon til gruvedrift og lagring av avfall i Repparfjord i Finnmark.

– Som regjeringsparti blir vi lenket fast til den avgjørelsen, selv om vi ikke vil det og det ikke er vår avgjørelse.

Grimstad sier spørsmålet om deponi i Brevik skaper uro i partilagene i Grenland før vårens nominasjonen og valgkampen før høstens kommunevalg.