64-åring tiltalt for menneskehandel

Mannen må møte i retten i juni, tiltalt for menneskehandel. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Mannen må møte i retten i juni, tiltalt for menneskehandel. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 64 år gammel mann fra Tromsø er tiltalt for menneskehandel etter at han skal ha utnyttet en utenlandsk kvinne til prostitusjon i to år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge tiltalen skal mannen ha forledet kvinnen til å flytte til Tromsø. Etter at hun kom til landet, skal han ha laget en profil i hennes navn på et nettsted, skriver Nordlys.

«Han etablerte deretter kontakt med ulike menn og påla henne å ha seksuell omgang med disse delvis mot vederlag», heter det i tiltalen. Påtalemyndigheten mener mannen la press på kvinnen blant annet ved å skape usikkerhet rundt oppholdstillatelsen hennes.

Etter to år, flyttet hun fra mannen i november 2015. Hun har siden hatt tilhold et annet sted, og han er ilagt besøks- og kontaktforbud.

– Det har vært en vanskelig situasjon for henne. Hun har det likevel bra etter forholdene, men utover det vil jeg ikke kommentere saken, sier bistandsadvokat Beate Arntzen.

Det har ikke lyktes Nordlys å få tak i 64-åringens forsvarer. Aktor Gøril Lund hadde fredag kveld ikke svart på avisens henvendelse.

Det er satt av fem dager til rettssaken i Nord-Troms tingrett den første uken i juni.