Republikansk eks-guvernør vurderer å stille mot Trump

William Weld er den første republikaneren som vurderer å utfordre Donald Trump ved valget neste år
William Weld er den første republikaneren som vurderer å utfordre Donald Trump ved valget neste år Foto: Michael Dwyer / AP/NTB Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere guvernør i Massachusetts, William Weld, blir trolig den første republikaneren som stiller mot president Donald Trump i nominasjonsvalgene neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På et møte i New Hampshire fredag opplyste Weld at han skal danne en komité for å vurdere om han skal stille mot Trump ved nominasjonsvalgene neste år. En slik komité er første skritt i prosessen med å stille som kandidat.

Weld sier at Trump er for opptatt av å fremme seg selv, og at han rett og slett er for ustabil til å utføre pliktene som presidentembetet krever.

Weld stilte som visepresidentkandidat for det libertarianske partiet ved valget i 2016, sammen med tidligere New Mexico-guvernør Gary Johnson som presidentkandidat.

73 år gamle Weld var republikansk guvernør i Massachusetts inntil han ble utnevnt til ambassadør i Mexico.

I USA er det sjelden at noen stiller som motkandidat til en sittende president som søker gjenvalg. Den siste som ble utsatt for en seriøs utfordrer, var George H.W. Bush i 1993.

Les også: – God sjanse for demokratisk seier i presidentvalget 2020