Størst skredfare i nord i vinterferien

Ser du slike sprekker, hører drønn eller ser ferske skred er det tydelige tegn på skredfare, ifølge NVE. Foto: NVE / NTB scanpix
Ser du slike sprekker, hører drønn eller ser ferske skred er det tydelige tegn på skredfare, ifølge NVE. Foto: NVE / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Deler av landet har vinterferie til uka og mange har planer om fjelltur. I Nord-Norge er det stor snøskredfare, mens den er mer moderat i Sør-Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Elever og lærere på Østlandet, Sørlandet og Sogn og Fjordane starter sin vinterferie nå. I disse områdene er snøskredfaren heldigvis lavere enn før, ifølge NVE.

– I hele Sør-Norge ser det ut til at skredfaren stort sett har kommet ned på moderat nivå etter mildværet som delvis har herjet hardt i løpet av uka. På faregrad 2 - moderat skredfare - er det viktig å sette seg godt inn i skredproblemene når man skal ut på tur, sier vaktleder Ragnar Ekker i Snøskredvarslingen.

Aktuelt: Politiet og NVE advarer mot uvær i Nordland

For folk som reiser nordover, blir det atskillig verre. Det ventes på ny faregrad 4 i deler av Nordland og faregrad 3 i resten av Nordland og Troms.

– Det er en krevende forhold i fjellet nå. Anbefalingen er å holde seg unna skredterreng under slike forhold, sier Ekker.

Noen veier er også stengt på grunn av rasfare.