Tobarnsfar tiltalt i Dark Room-saken

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 56 år gammel tobarnsfar fra Bergen er tiltalt for å ha bestilt overgrep mot barn fra tre land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble pågrepet i 2017 i forbindelse med den store Dark Room-operasjonen. Nå er han tiltalt for medvirkning til misbruk av barn og grov menneskehandel.

– Det er en svært alvorlig og omfattende tiltale, med meget grove seksuelle overgrep bestilt og instruert fra Norge, begått mot barn i Romania, Filippinene og andre land av barnas foreldre eller andre omsorgspersoner, skriver statsadvokat Jan-Inge Wensell Raanes til Bergens Tidende.

Overgrepene skal ha skjedd over internett. Barna skal ha bodd i Romania, på Filippinene og på Madagaskar.

– Overgrepene ble filmet og direkte overført til hans datamaskin, nettbrett eller lignende, heter det i det fire sider lange anklageskrivet mot mannen, ifølge BT.

Mannen som har levert materialet fra Filippinene, erkjenner at han har produsert filmene, men hevder overgrepene ikke var reelle.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er falske nyheter. Dette kan iscenesettes veldig lett, skal mannen ha uttalt da han ble pågrepet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Tiltaltes forsvarer, advokat Torbjørn K. Sognefest, sier mannen delvis har erkjent straffskyld.

– Tiltalen er meget alvorlig, men anklagene mot ham er vesentlig redusert sammenlignet med det som har vært siktelsen. Han vil ikke forhåndsprosedere før saken skal opp i retten. Jeg kan si så mye som at noe er erkjent, og at noe ikke er erkjent.