Solberg betegner Wara-trusler som urovekkende

Politiet rykket mandag kveld ut til justisminister Tor Mikkel Waras bolig etter funn av en mistenkelig gjenstand. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Politiet rykket mandag kveld ut til justisminister Tor Mikkel Waras bolig etter funn av en mistenkelig gjenstand. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Erna Solberg (H) ser alvorlig på hendelsene utenfor boligen til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og betegner dem som urovekkende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiets bombegruppe rykket mandag kveld ut til Waras bolig etter funn av en mistenkelig gjenstand. En times tid etter at meldingen om funnet kom inn til politiet, konkluderte bombegruppa med at gjenstanden var ufarlig. Dette var den tredje trusselhendelsen knyttet til Wara og hans familie i løpet av en ganske kort periode.

– Dette er signaler som er urovekkende. Nå vet vi ikke hvem som gjør dette, eller hva som er årsaken, men det oppleves som at en fremtredende politiker blir presset og skal oppleve ubehag og vanskeligheter. Sånn skal det ikke være i norsk politikk, sier Solberg til TV 2.

Bakgrunn: Wara nekter Krekar retur-garanti

Solberg frykter det blir færre som ønsker verv i norsk politikk som følge av slike hendelser.

– Det er alvorlig. Konsekvensen er jo at folk blir reddere for å ta på seg folkevalgte verv, sier statsministeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen har snakket sammen om situasjonen.

– Vi har snakket om det i regjeringen for å høre hvordan det går. Han er ved godt mot og lar seg ikke presse, men det er klart at for alle oss som er politikere, så oppleves det som berører familien ​alltid vanskelig. Det er viktig at politiet forsøker å finne ut av dette. Vi skal ikke ha et land hvor politikere blir presset eller utsatt for hærverk, sier Solberg.

Les også:

Wara om trusselsaken: – Et angrep på demokratiet

Tybring-Gjedde kobler teaterstykke til Wara-hærverk

PST etterforsker alvorlige trusler mot justisministeren