Ulvedrapsdømt vil ha saken gjenopptatt

Ulven som ble skutt i Trysil, var satt ut av en dyrehage og dermed ikke beskyttet av loven, hevder den ulvedrapsdømte mannen og hans forsvarer. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Ulven som ble skutt i Trysil, var satt ut av en dyrehage og dermed ikke beskyttet av loven, hevder den ulvedrapsdømte mannen og hans forsvarer. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som er dømt for å ha skutt den såkalte Trysil-ulven, krever saken sin gjenopptatt. Han mener ulven var satt ut fra en dyrepark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I begjæringen om gjenopptakelse har Kjensli lagt ved dokumenter som viser at en svensk dyrepark fikk fire ulvevalper fra Russland og at disse skulle settes ut i Sverige, melder TV 2.

– En ulv som er oppvokst i fangenskap er ikke en naturlig del av den skandinaviske ulvestammen som omhandles i straffeloven. Nye bevis gjør at det langt på vei kan utelukkes at ulven har vandret helt fra russiske Karelen på egne bein, sier Kjensli. Den dømte 46-åringen har forklart at ulven virket uredd og oppførte seg mer som en hund som har vært på rømmen.

Mads Amundin er koordinator for det de skandinaviske dyreparkenes ulveprosjekt. Han bekrefter at den svenske dyreparken fikk fire valper, men sier de aldri ble satt, fordi det ikke var praktisk mulig. To av ulvene lever fortsatt i svenske dyreparker, mens de andre to er døde, opplyser han.

Aktor Henning Klauseie ser ingen grunn til å gjenoppta saken og sier mye av det som presenteres som nye bevis, allerede er belyst i retten.

46-åringen har allerede sonet dommen han fikk etter at han felte ulven i 2015.