Grisebønder dropper sluttpakke

Nortura håper flere grisebønder vil benytte sjansen og takke ja til sluttpakke. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Nortura håper flere grisebønder vil benytte sjansen og takke ja til sluttpakke. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

13 av 90 grisebønder som hadde takket ja til sluttpakke, har den siste tiden ombestemt seg og vil heller fortsette driften.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Interessen var i utgangspunktet stor da ordningen med å betale 16.000 per avlspurke til bønder som sluttet med grisehold, ble lansert. Men for drøyt to uker siden satt Nortura igjen med 90 bønder som ville slutte, betydelig færre enn det som var målet.

Siden den gang har 13 bønder ombestemt, slik at det nå er 77 som fortsatt vil ha sluttpakke, skriver Nationen. De har til sammen litt over 2.500 purker. Målet med ordningen var å redusere antall avlspurker med 4.000 for å få balanse i et marked preget av overproduksjon og tusenvis av tonn med svinekjøtt på reguleringslager.

– Vi skulle gjerne hatt større oppslutning om utkjøpsordningen. Det er viktig å få ned produksjonen, sier Norturas direktør for markedsregulering, Ole Nikolai Skulberg.

– Dette er en gyllen sjanse til å kaste inn håndkleet, sier Skulberg og oppfordrer flere grisebønder vurdere å benytte seg av ordningen, som er åpen fram til 1. mai.