Dette skjedde i natt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre menn knivstukket

En mann er kritisk skadd etter en knivstikking i Storgata i Oslo natt til søndag. To andre menn ble alvorlig skadd. Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 2.05.

– Vitner har sett ytterligere en person løp fra stedet, og vi leter etter ham, sier operasjonsleder Vidar Pedersen til NTB. Ved 4.30-tiden var fortsatt ingen pågrepet i saken.

Rekord for overgrepsmottak

Aldri har overgrepsmottaket i Oslo tatt imot så mange som i fjor. I Bergen ble toppen fra 2017 nesten tangert. 628 personer kom til overgrepsmottaket i 2018. Det er 14 prosent flere enn året før, skriver Bergens Tidende.

229 personer kom til voldtektsmottaket i Bergen i fjor, mot 234 året før.

Oberst vender Maduro ryggen

En oberst i det venezuelanske militæret ber sine kolleger støtte opposisjonsleder Juan Guaidó.

– 90 prosent av oss i de væpnede styrkene er veldig misfornøyd. Vi blir brukt til å holde Maduro ved makten, sier oberst Ruben Paz Jimenez.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han oppfordrer sine medsoldater til å bidra ved å la den humanitære hjelpen som står på den colombianske grensa, slippe inn i landet.

Tyrkia kritiserer Kina

– Den systematiske assimileringspolitikken kinesiske myndigheter fører mot uigur-tyrkere, er en stor skam for menneskeheten, sier talsmann Hami Aksoy i Tyrkias utenriksdepartement i en uttalelse lørdag.

Opp mot 1 million uigurer og andre muslimske minoriteter er ifølge FN internert i leirer i provinsen Xinjiang nordvest i Kina.

Over 500 døde av ebola

Ebolautbruddet øst i Kongo har så langt tatt 505 menneskeliv, opplyser helsedepartementet i landet.

Det er blitt registrert 806 tilfeller av det dødelige viruset, og siden august har 77.000 personer blitt vaksinert mot viruset, sier helsedepartementet i Kongo i en uttalelse.