Meny

Rekordmange oppsøkte overgrepsmottak

Aldri har overgrepsmottaket i Oslo tatt imot så mange som i fjor. I Bergen ble toppen fra 2017 nesten tangert.

I hovedstaden kom 628 personer til overgrepsmottaket i 2018. Det er rekordmange, ifølge seksjonsoverlege Henriette Myhre Waitz, og 14 prosent flere enn året før, skriver Bergens Tidende. 229 personer kom til voldtektsmottaket i Bergen i fjor, mot 234 året før.

Tallet økte kraftig fra 2016 til 2017, noe som delvis tillegges metoo-kampanjen.

– Nå viser det seg at tallet har stabilisert seg på et ganske høyt nivå, sier overlege Eivind Damsgaard. Han sier en stor andel av dem som kommer til mottaket husker lite eller ingenting av hva som har skjedd med dem, og flere er usikre på om de faktisk har vært utsatt for et overgrep.

– Noen er bare redde for at det kan ha skjedd noe, sier Damsgaard Mottaket gjør likevel en full undersøkelse.

– I etterkant kan det jo komme informasjon som styrker mistanken, for eksempel at vitner så vedkommende sammen med noen på et rom. Da må sporene være sikret på et så tidlig tidspunkt som mulig, forklarer overlegen.

– I fjor overleverte mottaket bevis til politiet om 85 pasienter. Året før var tallet 99.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært