Raja vil hente IS-barn hjem

Abid Raja mener det er i Norges interesse å hente IS-barna hjem og forberede oss godt på å ta imot dem. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Abid Raja mener det er i Norges interesse å hente IS-barna hjem og forberede oss godt på å ta imot dem. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Venstres Abid Raja mener Norge blir tryggere om fremmedkrigeres barn hentes hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) opplyser til Dagbladet at de har sikker informasjon om at rundt 40 barn med norsk tilknytning er født i eller tatt med til det som var IS-territorium i Syria og Irak.

Abid Raja har tidligere sagt at norske myndigheter bør hente disse barna hjem, og det standpunktet står han fortsatt ved.

– Det er i Norges beste interesse å få disse barna hjem. Det handler om å sikre tryggheten i Norge, sier Raja. Han presiserer samtidig at de voksne skal få sin fortjente straff, men at man må ha barnas beste for øye.

Les også: Professor vil ha ombud for barn av IS-krigere

– Alle vil det samme – vi vil ha et trygt Norge. Diskusjonen om disse barna må ikke vris til en debatt om å være for eller mot terror. Ingen støtter terror i Norge.

Raja frykter samtidig at IS-barna har fått våpentrening, blitt hjernevasket og har vært vitne til grove krigshandlinger. Han sier man kan regne med at barna som kommer hjem er traumatisert og i noen tilfeller radikalisert.

– Jeg er bekymret for hva framtida bringer dersom vi ikke forbereder oss bedre på å ta imot disse barna. Vi må involvere fagmiljøer og gå til verks med en bred innsatsplan for å avradikalisere.

Les også: Raja: Norge må hente hjem IS-barn

Personvernpolicy