Politiet: Mistanken mot drapssiktet mann på Bjørndal er styrket

Politiet mener drapsmistanken mot mannen som er siktet etter at en kvinne ble funnet død i boligen sin på Bjørndal i Oslo torsdag er styrket. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Politiet mener drapsmistanken mot mannen som er siktet etter at en kvinne ble funnet død i boligen sin på Bjørndal i Oslo torsdag er styrket. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo-politiet er styrket i sin mistanke mot mannen som er siktet for drapet på en kvinne på Bjørndal i Oslo. Mannen var kvinnens nabo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har siden etterforskningen startet torsdag formiddag skaffet oss ganske god oversikt over saken. Mistanken mot siktede er styrket, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.

Siktede, en mann i 30-årene, har så langt ikke forklart seg for politiet eller tatt stilling til siktelsen mot seg. Han nektet å la seg avhøre torsdag kveld, men politiet har tro på å få gjennomført et avhør med ham fredag formiddag.

Mannen ble pågrepet utenbys på bakgrunn av opplysninger politiet mottok i starten av etterforskningen. Han blir framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett lørdag.

Var offerets nabo

Mannen er den drepte kvinnens nabo, melder flere medier fredag formiddag. Metlid bekrefter at han bodde i nærheten av boligen.

– Vi jobber ut fra en teori om at det var en relasjon mellom siktede og avdøde, sier hun til NTB.

Forsvareren hans, advokat Mette Yvonne Larsen, har så langt ikke besvart NTBs henvendelser, men uttaler til TV 2 at hun ikke vil si om mannen har tatt stilling til skyldspørsmålet.

– Jeg hadde en lang prat med ham i går. Det er planlagt avhør fredag formiddag, sier Larsen.

Håper på identifikasjon

Politiet tok seg torsdag formiddag inn i en leilighet i Granbergstubben på Bjørndal i Oslo etter at de mottok en bekymringsmelding tidligere samme dag. I leiligheten fant de kvinnen død.

På grunn av «omstendigheter ved den døde» lot det seg ikke gjøre å få kvinnens identitet torsdag. Politiet håper obduksjonen fredag vil gi svar på dette.

– Dødsfallet etterforskes som drap. Vi har torsdag pågrepet en person og siktet ham for drap. I forbindelse med saken er det ønskelig med tips inn fra publikum. Disse bes sendt inn via vår nasjonale tipsordning, opplyser politiet.

Personvernpolicy