Politiet ber om tips etter mulig drap på Bjørndal i Oslo

En kvinne er funnet død i en leilighet på Bjørndal i Oslo. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
En kvinne er funnet død i en leilighet på Bjørndal i Oslo. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har mange spørsmål etter at en kvinne ble funnet død på Bjørndal torsdag. En mann er drapssiktet i saken, og politiet ber om tips fra publikum.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet tok seg inn i en leilighet i Granbergstubben på Bjørndal i Oslo torsdag formiddag etter at de mottok en bekymringsmelding tidligere samme dag. I leiligheten fant de kvinnen død. På en pressekonferanse torsdag kveld ble det opplyst at politiet ikke har klart å identifisere kvinnen og derfor ikke har varslet pårørende.

– Dødsfallet etterforskes som drap. Vi har i kveld pågrepet en person og siktet ham for drap. I forbindelse med saken er det ønskelig med tips inn fra publikum – disse bes sendt inn via vår nasjonale tipsløsning, opplyser politiet.

Personen som er pågrepet, er en mann i 30-årene, som ikke er kjent for politiet tidligere. Det er ikke oppgitt hvordan han stiller seg til siktelsen.

Tause

Mannen var torsdag kveld i forvaring på politihuset i Oslo, og han skulle bli forsøkt avhørt i løpet av kvelden. Da NTB snakket med Kriminalvakta senere på kvelden, ønsket de ikke å kommentere om avhør hadde funnet sted.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet forklarte tidligere på kvelden at det ikke var noen spesielle omstendigheter rundt pågripelsen av mannen.

– Han ble pågrepet utenbys på bakgrunn av opplysninger vi mottok underveis i løpet av våre undersøkelser, sa politiinspektør Grete Metlid i Oslo politidistrikt tidligere på kvelden.

Verken motiv for handlingen eller eventuell relasjon mellom de to er kjent.

– Men vi jobber ut fra at det kan være en relasjon mellom de to. Det i hvert fall ikke noe som tyder på at noen skal ha tatt seg inn i leiligheten ved å bryte seg inn, sier Metlid.

På stedet

Politiet var bevæpnet da de undersøkte nabolaget torsdag ettermiddag, og det ble foretatt en rundspørring blant naboene.

Kriminalteknikere arbeidet på dagen og utover kvelden i leiligheten og rundt eiendommen med tekniske undersøkelser og hundesøk.

Overfor VG ønsker ikke politiet å kommentere hvorfor politiet er bevæpnet i arbeidet på stedet. De ønsker heller ikke å si noe om hvor lenge kvinnen kan ha vært død.

– Vi har nok en teori om når hun døde, men vi kan ikke si noe om det nå, sier Metlid.

Naboer skal ha observert kvinnen i nabolaget mandag og tirsdag.