323 høringssvar om pelsdyravvikling

Mink på pelsdyrfarm i Rogaland som får fôr laget av råvarer som normalt ikke har annen bruksverdi. Den moste maten består i hovedsak av høne, korn og fisk. Arkivfoto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix
Mink på pelsdyrfarm i Rogaland som får fôr laget av råvarer som normalt ikke har annen bruksverdi. Den moste maten består i hovedsak av høne, korn og fisk. Arkivfoto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt kom det inn 323 høringssvar om pelsdyravvikling før fristen utløp. Blant reaksjonene er bekymring for hva norsk slakteavfall skal brukes til i framtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) sier til Nationen at antallet innspill gjenspeiler bredden i pelsdyrnæringen.

– Man har bønder som leverer til pelsdyrnæringen, man har produsenter som lager fôret og man har veterinærtjenesten rundt. Det sier noe om en stor næring, sier hun.

Venstre er det eneste regjeringspartiet som ville kvitte seg med pelsdyrnæringen, og det fikk de gjennomslag for både på Jeløya i 2018 og på Granavolden i år.

Norges Bondelag, NHO og Pelsdyralslaget er blant dem som mener en avvikling ikke er godt nok begrunnet. Nortura har stilt spørsmål ved hva som nå skal gjøres med slakteavfallet som per nå brukes som fôr i næringen, og som ikke lenger vil ha noe bruksområde.

Bollestad sier hun skal gå gjennom høringssvarene «med stor ydmykhet».