To unge menn omkom i tunnelulykke på E6 i Nordland

Saksenviktunnelen på E6 i Saltdal i Nordland ble stengt etter at to personer har mistet livet i en kollisjon mellom en personbil og en lastebil inne i tunnelen torsdag formiddag.
Saksenviktunnelen på E6 i Saltdal i Nordland ble stengt etter at to personer har mistet livet i en kollisjon mellom en personbil og en lastebil inne i tunnelen torsdag formiddag. Foto: Michael Jensen Olafsen/avisa Nordland / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To unge menn døde i en kollisjon mellom en personbil og en lastebil inne i Saksenviktunnelen på E6 i Saltdal i Nordland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykken skjedde like etter klokken 8 torsdag morgen.

De omkomne er to unge menn som satt i personbilen, skriver Avisa Nordland. Begge var fra Indre Salten, bekrefter politiet.

– Begge var elever ved Saltdal videregående skole, men bosatt på Fauske. De var på vei til skolen da den tragiske ulykken skjedde, sier kommunikasjonssjef Thor-Wiggo Skille i Nordland fylkeskommune til NRK.

– Pårørende er varslet. Kriseteamet i Fauske kommune er etablert, melder Nordland politidistrikt.

Lastebilsjåføren slapp fysisk uskadd fra ulykken, men ble tatt hånd om av helsepersonell.

Politiets krimteknikere og Vegvesenets undersøkelsesgruppe jobbet torsdag på ulykkesstedet, og veien ble ikke åpnet igjen før i 15.30-tiden. Ulykken skjedde på sørsiden av tunnelen, mot Rognan.

Den 1.148 meter lange Saksenviktunnelen ble åpnet i 1992 og rehabilitert i 2017, ifølge Wikipedia.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mennene som mistet livet, var tidligere elever ved Fauske videregående skole.

– Det har vært en svært trist dag, og all vår oppmerksomhet rettes mot ungdommene våre. Vi har prøvd å ta vare på dem så godt vi kan, sier rektor Roger Riise Kristensen ved Fauske videregående skole til Avisa Nordland.

Skolen åpner dørene torsdag kveld slik at alle som ønsker det, kan møtes og prate om det som har skjedd. Et helseteam vil også være til stede.