Erna Solbergs popularitet som statsminister faller

Statsminister Erna Solberg har mistet oppslutning på statsministermålingen, mens Ap-leder Jonas Gahr Støre (i bakgrunnen) har tatt innpå. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg har mistet oppslutning på statsministermålingen, mens Ap-leder Jonas Gahr Støre (i bakgrunnen) har tatt innpå. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Flest vil fortsatt ha Erna Solberg (H) som statsminister, men i løpet av det siste året har Ap-leder Jonas Gahr Støre tatt kraftig innpå, ifølge en ny måling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsministermålingen er gjort av Norstat for NRK og Aftenposten.

På spørsmål om hvem som er best skikket til å være statsminister i Norge, svarer 44,2 prosent Erna Solberg, mens 38,3 prosent svarer Jonas Gahr Støre.

Til sammenligning svarte kun 24,7 prosent Støre og hele 58,2 prosent Solberg på samme måling for ett år siden. Dermed har gapet mellom de to kandidatene krympet fra 33,5 prosentpoeng til 5,9 prosentpoeng.

– Jeg har stått i noen kontroversielle saker som gjør at noen velgere kanskje ikke liker meg så godt, særlig velgere som ikke ville stemt på borgerlige partier i det hele tatt, sier Solberg til NRK.

Hun påpeker også at Ap-leder Jonas Gahr Støre sto i en veldig vanskelig situasjon for ett år siden. På den tiden var Arbeiderpartiet preget av indre konflikter og den opprivende behandlingen av metoo-varsler.

– Det går litt bedre for Arbeiderpartiet, og da henter vel Støre tilbake støtten fra noen Arbeiderparti-velgere, sier Solberg.

Bra på venstresiden: Sterk måling for Rødt

I samme runde som statsministermålingen, ble det gjort en partimåling som viser at samtlige regjeringspartier mister oppslutning. Med en samlet oppslutning på 40,9 prosent er det ifølge NRK den laveste samlede oppslutningen de fire partiene har hatt på Norstats målinger siden Solberg ble statsminister.

Undersøkelsen er gjort i perioden 29. januar til 4. februar, og den er basert på 937 intervjuer.

Personvernpolicy