Dette skjer i dag

Illustrasjonsfoto: Knut Falch / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Knut Falch / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 6. februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samenes nasjonaldag

Onsdag feires Samenes nasjonaldag over hele Norge og Nordkalotten.

Tradisjonen tro blir det også en markering av dagen i Oslo rådhus, der ordfører Marianne Borgen tar imot 400 inviterte gjester med samisk bakgrunn. Dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit og statsminister Erna Solberg er også til stede.

---

Møte i koalisjonen mot IS

Den USA-ledede koalisjonen som kjemper mot IS, møtes for første gang siden president Trump erklærte at ekstremistgruppen var beseiret i Syria og at han ville trekke amerikanske styrker ut av landet.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) deltar på møtet i Washington.

---

Nord-Makedonia inn i NATO

Etter et navnebytte nylig, kan Nord-Makedonia endelig bli medlem i NATO. Den formelle tiltredelsesprotokollen signeres onsdag.

Hellas har i en årrekke blokkert for medlemskapet. Den 27 år gamle navnestriden som nå er løst, har også ført til at landet i internasjonale fora gikk under den noe tungvinte betegnelsen Den tidligere jugoslaviske republikken Makedonia, ofte forkortet til FYROM.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

---

Nettportal om sosial kontroll

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) lanserer nettportalen Nora på Stovner videregående skole. Der kan ungdommer og andre finne historier om hvordan det kan være å leve med negativ sosial kontroll, hvilke rettigheter man har, og hvem man kan snakke med når man trenger hjelp.

---

VM i alpint

Mennenes første øvelse i årets alpin-VM i Åre er Super G.

Kjetil Jansrud, som brakk to bein i hånden i Kitzbühel for litt over en uke siden, bekreftet tirsdag at han stiller til start i Åre.