Næringsministeren med digitalisering av døden

Artikkelen fortsetter under annonsen

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier regjeringen vil forenkle prosessene og papirarbeidet etter døden for de etterlatte. Digitalisering skal bidra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Prosessen i etterkant av et dødsfall er for komplisert for etterlatte, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til VG.

Ifølge ham er alle de manuelle oppgavene med dødsbo, forsikringer og pensjon i stor grad papirbasert og tungvint når noen dør. Isaksen sier dette er noe mange etterlatte klager over, og noe som er belastende i en sårbar fase.

Han sier et digitalt samarbeid mellom privat og offentlig sektor skal effektivisere prosessen i etterkant av et dødsfall. Ifølge statsråden ligger arbeidet an til å gi en samlet besparelse for de etterlatte på over en halv milliard kroner.

Omleggingen er basert på eksisterende arbeid fra en gruppe som er satt ned for å skape forenklinger, først og fremst for norske bedrifter. Folk fra finansbransjen, Brønnøysundregistrene, skatteetaten, Nav, politiet og domstolsadministrasjonen har vært involvert i idé- og analysefasen.