Kvinne utsatt for vold, fikk redusert straff for knivstikking

En kvinne er i Aust-Agder tingrett dømt til tre års fengsel for å ha påført mannen 13 knivstikk etter flere år med vold. Hun må bare sone en tredel av straffen. Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
En kvinne er i Aust-Agder tingrett dømt til tre års fengsel for å ha påført mannen 13 knivstikk etter flere år med vold. Hun må bare sone en tredel av straffen. Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne er i Aust-Agder tingrett dømt til tre års fengsel for å ha påført mannen 13 knivstikk etter flere år med vold. Hun må bare sone en tredel av straffen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Fædrelandsvennen skyldes den reduserte soningstiden kvinnens forklaring om bakgrunnen for volden. I retten forklarte kvinnen, som er i 50-årene, at ektemannen i flere har utsatt henne for fysisk og psykisk vold. Hun sa at han var en snill mann når han var edru, men «skiftet personlighet» når han drakk alkohol.

Ifølge dommen endte det med at kvinnen stakk mannen 13 ganger med kniv i parets bolig i Arendal etter at han hadde slått henne i ansiktet 16. juni i fjor. Han ble påført alvorlige skader.

Retten konkluderte derfor med at det er riktig å gjøre to år av straffen betinget. Det vil si at hun bare må sone ett år av den tre år lange fengselsstraffen hun er idømt.