Nytt møte om ekstra ulvekvote

Ulv på Langedrag. To voksne hannulver. Latinsk navn: Canis Lupus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Ulv på Langedrag. To voksne hannulver. Latinsk navn: Canis Lupus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I et eget møte tirsdag vil rovviltnemndene i region 4 og 5 vurdere sitt eget vedtak om å utvide ulvekvoten med fire dyr.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rovviltnemndene i Hedmark (region 5) og i Oslo, Akershus og Østfold (region 4) besluttet å utvide lisenskvoten utenfor ulvesonen med fire ulver. Det ble vedtatt under et felles møte 29. januar. Flere organisasjoner har klaget på vedtaket og mener nemndene ikke har myndighet til å utvide lisenskvoten.

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) sa i forrige uke at departementet skal vurdere om rovviltnemndenes vedtak er gyldig.

Ifølge Nationen skal det tirsdag holdes et telefonmøte der ett av punktene på programmet er å «klarlegge om nemndene ønsker å omgjøre sitt vedtak av 29.1.2019 om utvidet lisensfelling av ulv på bakgrunn av klage fra WWF».

Nemndleder Arnfinn Nergård i Hedmark sa til avisen i forrige uke at han mente de sto på trygg grunn når det gjaldt utvidelsen av lisenskvoten.

Bakgrunn : Inntil 26 ulv kan felles utenfor ulvesonen

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvoten utenfor ulvesonen var opprinnelig på tolv dyr. Den siste ulven på kvoten ble skutt i Stange kommune 3. januar. Lisensjakta foregår fram til 1. april. Nemndene mener det er økt fare for at det skal komme streifulver inn i beiteprioriterte områder og gjøre skade på husdyr når beitesesongen begynner når det ikke er kvote igjen.

Les også: Tobias filmet blodig ulv fra stuevinduet: – Vi turte ikke gå ut