Advokat: Vanskelig situasjon for far etter drapsforsøk-siktelse mot mor

Faren til de tre barna som skal ha blitt utsatt for drapsforsøk av sin mor beskriver situasjonen som forferdelig vond, opplyser bistandsadvokat Ingvar Frostad overfor Bergensavisen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Faren til de tre barna som skal ha blitt utsatt for drapsforsøk av sin mor beskriver situasjonen som forferdelig vond, opplyser bistandsadvokat Ingvar Frostad overfor Bergensavisen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Faren til de tre barna som skal ha vært utsatt for drapsforsøk av sin mor, beskriver hendelsen som «tragisk», ifølge bistandsadvokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han er preget av det som har skjedd og synes det er en forferdelig vond situasjon som har oppstått. Han opplever det hele som veldig tragisk, sier advokat Ingvar Frostad til Bergensavisen.

Etter det avisen erfarer, skal ikke faren ha bodd sammen med kvinnen og barna.

En kvinne i slutten av 30-årene fra Bergen er siktet for å ha forsøkt å ta livet av sine tre barn som alle er i barnehagealder. Hendelsen skal ha skjedd i familiens leilighet i Bergen i forrige uke.

Bakgrunn : Kvinne siktet for drapsforsøk avhøres tidligst mandag

Kvinnen ble fredag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

– Min klient er alvorlig syk og ivaretas av helsevesen. Saken er trist og en stor personlig tragedie. På denne bakgrunn kan ikke saken kommenteres nå, sier advokat Ellen Eikeseth Mjøs i en sms til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen var ennå ikke avhørt mandag ettermiddag, skriver BA.

Politiet har tidligere opplyst at de vil be om en judisiell undersøkelse av siktede for å få avklart om hun er strafferettslig tilregnelig.

Barna fremstår som uskadd og ivaretas av barnevernet. Barnas bistandsadvokat, Kjetil Ottesen, ber mediene være tilbakeholdne med å omtale saken inntil videre av hensyn til familien, og spesielt barna.