Meny

Naturvernforbundet klager på ekstra ulvekvote

Naturvernforbundet klager på rovviltnemndenes vedtak om å felle ytterligere fire ulver utenfor ulvesonen. Organisasjonen mener at nemndene ikke har myndighet til å vedta en utvidet lisenskvote. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Naturvernforbundet klager på rovviltnemndenes vedtak om å felle ytterligere fire ulver utenfor ulvesonen i Hedmark og Akershus.

Rovviltnemndene i Hedmark (region 5) og i Oslo, Akershus og Østfold (region 4) besluttet å utvide lisenskvoten utenfor ulvesonen med fire ulver. Det ble vedtatt under et felles møte 29. januar.

Nå påklager Naturvernforbundet vedtaket. Bakgrunnen er at de mener at nemndene ikke har myndighet til å vedta en utvidet lisenskvote.

De ber samtidig om at klagen deres gis oppsettende virkning for å forsikre at ingen ulver skytes på et ulovlig fattet vedtak.

– Vi mener at det ikke er faglig eller juridisk grunnlag for å vedta ny kvote. Saksdokumentene fra sekretariatet er svakt, ulogisk og tendensiøst, sier fagleder Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet.

Sekretariatet hevder at den utvidede kvoten ikke vil true norsk bestandsmål, fordi den settes utenfor ulvesonen. Naturvernforbundet mener at denne vurderingen ikke dokumenteres. De viser til at bestandens overlevelse skal vurderes opp mot hele den sørskandinaviske bestanden, slik Klima- og miljøverndepartementet etterspør i sitt forrige klagevedtak.

Ulven skremmer: Tobias filmet blodig ulv fra stuevinduet: – Vi turte ikke gå ut

Naturvernforbundet reagerer videre på at vedtaket unnlater å legge vekt på at mange ulver allerede er skutt.

WWF har allerede klagd på rovviltnemndenes vedtak.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært