Bergenser knivstakk to menn – nekter for at han ville drepe

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som påførte to menn livstruende knivskader i Bergen i romjula 2017, hevder han handlet i selvforsvar og nekter straffskyld for drapsforsøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 27 år gamle mannen erkjenner de faktiske forhold – han knivstakk to menn i en leilighet i Bergen sentrum i romjula 2017 – men vil nekte straffskyld når saken kommer opp for Bergen tingrett mandag. Han hevder han handlet i selvforsvar, ifølge forsvareren, advokat Marius Wesenberg.

I et intervju med Bergensavisen forteller et av ofrene hvordan han under et besøk hos en venn ble overfalt av tiltalte og stukket flere ganger med det han beskriver som en stor jaktkniv. Han ble livstruende skadd, og reddet trolig livet takket være en nabo som grep inn og fordi han fikk rask, livreddende hjelp fra helsepersonell som rykket ut til stedet.

– Fyren var stor, nesten to meter høy. Han gikk mot meg umiddelbart. Jeg satt i sofaen og plutselig var han over meg. Han skrek at han hadde sagt at jeg ikke skulle snakke med kjæresten hans dagen før. Jeg ante ikke hva han snakket om, hevder offeret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Mann fikk kutt i ansiktet i Bergen

Påtalemyndigheten mener offeret og tiltalte kjente hverandre fra før og at de bodde i samme område, får NTB opplyst. Det skal være opplysninger i saken som tyder på at de to var venner.

Den 35 år gamle mannen ble stukket i magen og påført stikkeskade i den øvre delen av buken, nær tykktarmen, med et rift på utsiden av magesekken.

Naboen som grep inn, ble overfalt da han forsøkte å stanse knivangrepet. Også han fikk livstruende skader etter å ha blitt knivstukket i brystet. Men også her sørget rask, livreddende hjelp for at han berget livet.

Bergen tingrett har satt av tre dager til saken.

Les også: Kvinne siktet for drapsforsøk avhøres tidligst mandag