Samfunnsstraff for grovt hjemmeran

En mann som deltok i et grovt ran i 2017, har siden fått jobb og distansert seg fra det kriminelle miljøet. Det er en av grunnene til at dommerne lot han slippe fengsel. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
En mann som deltok i et grovt ran i 2017, har siden fått jobb og distansert seg fra det kriminelle miljøet. Det er en av grunnene til at dommerne lot han slippe fengsel. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann som er dømt for et grovt, voldelig hjemmeran, får samfunnsstraff fordi han har vist anger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Haugaland tingrett kom fram til at 31-åringen skulle slippe fengsel for det grove ranet, skriver Stavanger Aftenblad. Mannen har et langt rulleblad, men har etter ranet forlatt det kriminelle miljøet.

– Tiltalte har vist anger over det han har gjort. Det vil være svært lite samfunnstjenlig om tiltalte havner tilbake i rusmiljøet, sa dommerne i sin begrunnelse. De fremhever også at saken har pågått i halvannet år.

Sommeren 2017 utførte 31-åringen ranet sammen med en 32 år gammel mann. De valgte å bryte seg inn hos en bekjent, før de påførte ham hjernerystelse og kjevebrudd. Fornærmede klarte å komme seg unna og varsle politiet.

31-åringen er dømt til 420 timer samfunnstjeneste. 32-åringen er dømt til to og et halvt år i fengsel. Dommen dekker også andre straffbare forhold. Begge er dømt til å betale fornærmede 80.000 kroner i oppreisningserstatning.