Meny

Ap til kamp for fulltidsstillinger i omsorgsyrkene

Aps partisekretær Kjersti Stenseng varsler at fulltidsarbeid i omsorgsyrker blir en av Aps viktigste valgkampsaker i år.

– Man skal ha rett på full stilling i Norge. Spesielt i omsorgsyrker er det et stort problem at det ikke tilbys full stillingsbrøk. Dette blir en av våre viktigste kampsaker i år, sier Aps partisekretær Kjersti Stenseng til Dagbladet.

Ifølge Fagforbundet er snittbrøken på en stilling for hjelpepleiere på 43 prosent. En gjennomsnittlig hjelpepleier jobber 2,5 dager i uka. Det går ut over muligheten til å planlegge livet, ifølge forbundsleder Mette Nord.

– Det er primært i kvinneyrker det aksepteres å bruke deltid i utstrakt grad. I mannsdominerte yrker ville man aldri funnet seg i det. Den holdningen må vi endre på, sier Nord.

FAFO-forsker Leif Moland har forsket på deltidsproblematikken i mange år, og mener problemet ligger vel så mye i valgene kvinner tar.

– Det er veldig mange norske kvinner som ikke ønsker å jobbe fulltid. Da mister samfunnet en stor uutnyttet ressurs. Her må vi endre holdningen til mange kvinner, sier han.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært