Åpen for alle - alltid

Skjøt samboeren med hagle – løslatt av tingretten

Politiet tror ikke mannen i 50-årene drepte samboeren ved et uhell, men en ny rapport viser at våpenet hans var defekt. Dermed vil tingretten løslate ham. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Politiet tror ikke mannen i 50-årene drepte samboeren ved et uhell, men en ny rapport viser at våpenet hans var defekt. Dermed vil tingretten løslate ham. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet tror ikke mannen i 50-årene drepte samboeren ved et uhell, men en ny rapport viser at våpenet hans var defekt. Dermed vil tingretten løslate ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hendelsen fant sted i mannens leilighet på Oppsal i Oslo 26. september i fjor. Den drapssiktede mannen ringte selv etter ambulanse og fortalte at han hadde skutt samboeren, en 49 år gammel kvinne, ved et uhell.

Mannen ble umiddelbart siktet for drap og har sittet varetektsfengslet siden. Han har hele tiden hevdet at våpenet gikk av ved et uhell, og at han aldri rørte ved avtrekkeren.

I forrige uke mottok påtalemyndigheten den tekniske undersøkelsen av mannens hagle. Den viser at våpenet konsekvent går av ved normal sammenklapping, uten at man trenger å røre avtrekkeren, melder TV 2.

Oslo tingrett mener rapporten styrker siktedes forklaring, og at det ikke lenger finnes sterk nok grad av sannsynlighet for at han skjøt samboeren med viten og vilje. Dermed konkluderer dommeren med at mannen må løslates.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiadvokat Kari Kirkhorn i Oslo politidistrikt sier at kjennelsen vil bli anket. Hun har bedt om oppsettende virkning, og mannen er derfor ikke løslatt på det nåværende tidspunkt.

Mannens forsvarer, advokat Bjørn Aksel Henriksen, mener våpenrapporten viser at hans klient har snakket sant hele tiden.

– Den viser at dette var en ulykke, og at han ikke hadde noen intensjon om å skade henne. Hans intensjon var å true. Det er selvsagt klanderverdig å lade et våpen i en slik situasjon, men det gjør ham ikke til drapsmann, sier Henriksen.