Politiet jakter gjerningspersoner etter skyting i Sarpsborg

Politiet på plass i Yven i Sarpsborg hvor en mann skal ha blitt skutt ved sin bolig. Han har opplyst at han ble skutt av ukjente, maskerte menn. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Politiet på plass i Yven i Sarpsborg hvor en mann skal ha blitt skutt ved sin bolig. Han har opplyst at han ble skutt av ukjente, maskerte menn. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet jakter flere gjerningspersoner som avfyrte skudd mot en mann i en privatbolig i Yven i Sarpsborg. Mannen har hodeskader, men er utenfor livsfare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 21 onsdag. Noen timer senere kunne politiadvokat Anders Wiig i Sørøst politidistrikt bekrefte skytingen overfor NTB. Det var VG som meldte om hendelsen først.

Mannen er sendt til Sykehuset Østfold på Kalnes med hodeskader, men er ved bevissthet. Han forklarte at han ble oppsøkt av flere maskerte personer, og det ble løsnet skudd.

– Skuddet traff sannsynligvis fornærmede, og det er nok ikke en rikosjett. Han er imidlertid ikke livstruende skadd, sier politiadvokat Jon Granrud i Øst politidistrikt til NTB torsdag morgen.

Bred etterforskning

Politiet har hatt foreløpig avhør av fornærmede, men det har ikke ført til identifisering av gjerningspersonene, sier Granrud.

Politiadvokaten sier det har vært hemmende at deler av politiarbeidet har måttet utstå til dagtid, men tilføyer at politiet torsdag morgen skal etterforske bredt. Leiligheten der skytingen fant sted, skal undersøkes av krimteknikere.

– Vi har også avhørt noen vitner. Flere blir avhørt i dag, sier politiadvokaten.

Det er foreløpig ukjent hvor mange skudd som ble avfyrt eller hva slags motiver gjerningspersonene hadde.

– Vi har flere hypoteser, men ingenting konkret vi kan si noe om akkurat nå, sier Granrud.

Dramatisk utrykning

Fornærmede oppsøkte en nabo etter skytingen og sa han var skutt. Han hadde synlige skader, opplyste operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til NTB onsdag kveld.

Den påfølgende politiutrykningen skal ha vært dramatisk.

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad tok politifolk på seg finlandshetter og hjelmer da de ankom åstedet. De hadde også våpen, ifølge avisen. Politiet sperret av området der skytingen fant sted.

Personvernpolicy