Familien til død kvinne varsler søksmål etter henleggelse

Artikkelen fortsetter under annonsen

Riksadvokaten har henlagt saken mot en mann som var tiltalt for å ha drept kona si i Åsane i Bergen. Nå varsler konas familie sivilt søksmål mot ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avdødes søster og foreldre reagerer sterkt på henleggelsen, forteller bistandsadvokat Harald Grape til Bergensavisen.

– Det var søsteren som gikk til politiet og fikk iverksatt etterforskning i saken. Hun er overbevist om at søsteren ble drept, sier bistandsadvokaten.

Kvinnen ble funnet død i parets bolig i april 2017. Mannen ble etter hvert siktet og tiltalt for drap gjennom å dope ned og kvele kona, men rettssaken ble avlyst da det kom en ny sakkyndigerklæring som rokket ved de første vurderingene om at det dreide seg om en unaturlig død. I forrige uke ble det kjent at saken henlegges på bevisets stilling.

– I våre øyne er han nå å betrakte som helt uskyldig, sier førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen.

Søsteren til den døde kvinnen bor i Qatar, men varsler at hun innen to-tre uker vil holde en pressekonferanse om saken i Bergen.

Mannens forsvarer, advokat Reidar Steinsvik, sier at han ikke skjønner hva grunnlaget for søksmålet skulle være. Advokaten har overfor Bergens Tidende tidligere varslet at det vil komme et erstatningskrav. Klienten satt rundt ett år i varetekt.

Bakgrunn: Drapssak i Bergen henlagt av Riksadvokaten