Tre menn tiltalt for tvangsgifte, frihetsberøvelse og vold mot kvinne

Tre menn bosatt i Trøndelag er tiltalt for tvangsgifte, grov vold og frihetsberøvelse av en kvinne over flere år. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Tre menn bosatt i Trøndelag er tiltalt for tvangsgifte, grov vold og frihetsberøvelse av en kvinne over flere år. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre menn bosatt i Trøndelag må møte i retten i februar, tiltalt for tvangsgifte, grov vold og frihetsberøvelse av en 30 år gammel kvinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er mitt inntrykk at politiet har brukt atskillige ressurser på saken. Det er et bra politiarbeid som ligger til grunn for tiltalen. Her har politiet gått i dybden, og de har samarbeidet bredt, sier kvinnens bistandsadvokat Leif Strøm til Adresseavisen.

Han legger til at hun i dag har politibeskyttelse. Ifølge tiltalen ble kvinnen giftet bort mot sin vilje til sin fetter i Kurdistan i Irak i 2007.

Giftermålet var bestemt av kvinnens 53 år gamle onkel. En annen, ti år yngre onkel skal ha medvirket til at tvangsekteskapet ble inngått, samt at det ble opprettholdt fram til i dag. Kvinnen skal ha blitt truet fysisk og psykisk.

I tillegg er kvinnens tidligere ektemann (40) tiltalt for flere grove voldsepisoder mot kvinnen.

– Det er utøvd vold, seksualisert vold og hennes bevegelsesfrihet er begrenset, heter det i tiltalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Min klient stiller seg helt uforstående til tiltalen. Både til punktet om tvangsgifte, og til alle de andre punktene han er anklaget for. Vi mener det ikke er bevisgrunnlag for tiltalen, sier advokat Synnøve Slaatsveen, som forsvarer den tidligere ektemannen.

Advokat Farhad Shariati er forsvarer for en av onklene, og sier til avisa at hans klient mener han er uskyldig.

Tiltalebeslutningen ble offentliggjort tirsdag. Saken skal opp i Sør-Trøndelag tingrett 18. februar. Det er satt av to uker til saken.

Tiltalte i Norges største overgrepssak: – Jeg var en ganske jævlig person