Statsadvokaten sender kidnappings-etterforskning i retur til politiet

Kunstsamler og gallerieier Reidar Osen fra Bergen ble i 2015 bortført og mishandlet. Saken er fortsatt ikke oppklart. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB SCANPIX
Kunstsamler og gallerieier Reidar Osen fra Bergen ble i 2015 bortført og mishandlet. Saken er fortsatt ikke oppklart. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB SCANPIX Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har etterforsket bortføringen av Reidar Osen i Bergen i 2015 for dårlig, mener statsadvokaten som gir beskjed om at saken skal etterforskes videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har i dag besluttet at saken skal sendes i retur til politiet for videre etterforskning, sier statsadvokat Ellen Cathrine Greve i Hordaland og Sogn og Fjordane statsadvokatembeter.

Investoren Reidar Osen ble i desember 2015 bortført av tre menn utenfor galleriet han eide i Bergen, men saken er fortsatt ikke oppklart.

Han ble holdt fanget i flere timer, mishandlet og truet med pistol. Gjerningspersonene krevde at han skulle betale dem 2 millioner kroner. Han klarte etter hvert å rømme, etter å ha blitt utsatt for det han selv betegner som umenneskelig tortur.

– Det er en svært alvorlig sakstype som skal gis høy prioritet. Det er fortsatt forhold som må avklares, skriver statsadvokat Ellen Cathrine Greve i en pressemelding.

Etterforskningen av Osen-bortføringen ble kritisert innad i Vest politidistrikt. Politimann Kenneth Berg varslet i 2017 om det han mente var mangelfull etterforskning i saken. Politidistriktet nedsatte da en intern varslingsgruppe, som konkluderte med at de ikke fant kritikkverdige forhold ved etterforskningen. Det ble imidlertid besluttet at saken skulle overtas av politiet i Sogn og Fjordane.

I april 2018 anmeldte Berg politimesteren og lederen for påtaleenheten i Vest politidistrikt for grov uforstand i tjenesten. Spesialenheten behandler fortsatt saken, ifølge Dagbladet.