Jensen-juryen samles igjen mandag

Juryen i ankesaken til Eirik Jensen sitter i rådslagning i et rom i Borgarting lagmannsrett. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Juryen i ankesaken til Eirik Jensen sitter i rådslagning i et rom i Borgarting lagmannsrett. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mandag samles juryen i rettssaken mot den tidligere politimannen Eirik Jensen for den sjette dagen i rådslagningen for å avgjøre om han er skyldig eller ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juryen i Borgarting lagmannsrett begynte rådslagningen onsdag ettermiddag.

Retten opplyste i 15-tiden søndag at juryens kjennelse ikke ville foreligge søndag. Juryen fortsatte imidlertid sitt arbeid utover søndag ettermiddag, og mandag samles den igjen. Den har ingen tidsfrist på seg.

– De er tydeligvis i stor tvil og gjør en grundig behandling. Vi kan bare vente, sa advokat John Christian Elden, Eirik Jensens forsvarer, til NTB søndag.

Ifølge forsvareren står det ikke noe i lovverket om at dommeren kan gripe inn for å eventuelt få fortgang i rådslagningen. Aldri tidligere har en jury sittet samlet i så mange dager. Dette er den siste saken i Norge der en jury skal avgjøre skyldspørsmålet.

Juryen skal ta stilling til om Eirik Jensen er skyldig i å ha medvirket til ulovlig innførsel av narkotika, samt om han er skyldig i korrupsjon.

Personvernpolicy