Politiet fortsetter søket i vannet etter spor i Hagen-forsvinning

VIDEO: Se pressekonferanse med politiets innsatsleder her.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet vil fortsette å dykke etter spor i Langvannet i Akershus, som kan knyttes til det politiet antar er bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere dykkere var onsdag i gang med å søke etter spor i Langvannet i Akershus, som grenser til savnede Anne-Elisabeth Hagen og ektemannen Tom Hagens eiendom.

Politioverbetjent Christian Berge i Øst politidistrikt opplyste tidligere onsdag at deler av vannet er en utvidet del av åstedet, som det er naturlig å undersøke nærmere. Han la imidlertid til at søket i vannet ikke ble gjennomført tidligere av fare for å gi saken uønsket oppmerksomhet.

Aktuelt: To fiskere med telelinse observert før Hagen ble kidnappet

Dykkerne søkte ikke etter Hagen i vannet, men etter relevante spor som kunne knyttes til saken. Det var dykkere fra Oslo brann- og redningsetat som søkte på dagtid onsdag, og som etter planen vil fortsette å søke to neste dagene.

– Det vil bli nye søk i morgen. Forholdene har vært bedre enn forventet og det er grunnen til at vi kan fortsette søket i vannet i morgen tidlig, bekrefter Berge overfor NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samleside: Her finner du alt om bortføringssaken

Sagde hull i isen

Det ble onsdag sagd en råk i isen med motorsag og satt opp et hvitt telt over råken der dykkerne tar seg ned i vannet. Råken ligger nær en flytebrygge i den ene enden av det rundt 1,3 kilometer lange vannet. Langvannet er mellom 80 og 130 meter bredt og opptil 17 meter dypt.

– Vi søker etter relevante spor som kan knyttes til saken. Det kan være gjenstander, uten at jeg kan si noe nærmere om det. Vi kommer ikke til å kommentere eventuelle funn eller ikke funn knyttet til dette søket, sa innsatsleder Anders Bru i Øst politidistrikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre til fire dykkere og en dykkerleder er satt inn i arbeidet. I tillegg har brannvesenet en innsatsleder ved vannet foruten en del politifolk.

– Det er ikke vurdert å gjøre flere dykk parallelt, sier han.

Bakgrunn: Politiet har sjekket ut flere mulige skjulesteder

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fått inn tips

Politiet har satt opp sperringer rundt området og ber folk unngå å krysse disse, også når søket er ferdig for dagen.

– Det kommer nok til å være krevende leteforhold, men vi får ta en status på det etter hvert når de har sett hvordan sikten er. I utgangspunktet er det planlagt at vi skal holde på så lenge det er dagslys. Så er det tatt høyde for at vi søker videre torsdag og fredag, sa innsatslederen.

Han regner, med at de vil starte tidligere torsdag enn onsdag.

Bru kunne fortelle at det har kommet inn 4–5 tips mens arbeidet med å starte søket har pågått.

– Vi har behandlet tipsene på stedet. Vi er glad for at publikum fortsatt kommer med informasjon, sa han.

Inntil mandag morgen hadde det kommet inn 1.227 tips i saken.

Ekspert om overvåkningsvideo: – Ikke naturlig oppførsel

VIDEO: Dette er saken