Sønnen trakk seg i protest, far ble ny statssekretær

Widar Skogan ble utnevnt som ny statssekretær for landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) tirsdag, dagen etter at sønnen trakk seg fra ungdomspartiet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Widar Skogan ble utnevnt som ny statssekretær for landbruksminister Olaug Bollestad (KrF) tirsdag, dagen etter at sønnen trakk seg fra ungdomspartiet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagen etter at KrFUs første nestleder Nikolai Skogan trakk seg fra ungdomspartiet, ble faren Widar utnevnt som ny statssekretær i Erna Solbergs regjering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både far og sønn er blant de «røde» i KrF som ikke ønsket dagens regjeringssamarbeid. Men mens sønn Nikolai Skogan valgte å trekke seg fordi han ikke vil stå inne for det partiet hans har gått med på, fikk faren et jobbtilbud fra øverste hold, skriver Nordlys.

Tirsdag ble han utnevnt som ny statssekretær for landbruksminister og KrF-nestleder Olaug Bollestad.

– Jeg tapte kampen om den ønskede løsninga. Så har jeg nå lest den framforhandlede plattformen, og jeg mener den er veldig god blant annet på landbruk, næring, fiskeri og distrikt. Nå vil jeg være med å fylle landbrukspolitikken med innhold. Jeg mener jo også det er viktig å være til stede for å kunne påvirke, sier far Widar Skogan til avisa.

Selv om sønnen trakk seg fra KrFU-vervet, oppfordret han faren til å takke ja til jobben.

– Han er en viktig ressurs for landsdelen, og det er jo et poeng å ha en bonde i Landbruksdepartementet, sier Nikolai Skogan.

Bekkevold: – Kan ikke drive valgkamp for denne regjeringen