Politiansatt i Rogaland siktet for å ha gitt opplysninger til kriminelle

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ansatt i Sørvest politidistrikt er suspendert fra tjenesten. Personen ble pågrepet i desember, siktet for å ha lekket informasjon til kriminelle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Spesialenheten for politisaker som har siktet den politiansatte, som ifølge Stavanger Aftenblad nekter for anklagene. Den ansatte er foreløpig tatt ut av tjeneste, men er ikke varetektsfengslet.

Spesialenheten for politisaker undersøker nå om det er hentet ut informasjon fra politiets datasystemer som er overlevert personer i et kriminelt miljø.

– Jeg kan bekrefte at vi har oversendt en sak til Spesialenheten. Tjenestepersonen som er involvert i saken, er suspendert. Utover det kan vi ikke komme med ytterligere kommentarer nå, sier visepolitimester Gøril Våland i Sørvest politidistrikt til avisen.

Ifølge Stavanger Aftenblad ble den politiansatte pågrepet i desember. Flere kolleger skal ha reagert, og det skal ha kommet varsler mot den ansatte.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Vedkommende oppgir å ha gjort tjenestesøk i forbindelse med sitt arbeid i politiet, sier forsvarer Odd Rune Torstrup.