Naturskader for 600 millioner kroner i 2018

Et fjøs med 13 geiter ble skylt 50 meter ned elva av vannmassene i Luster i Sogn og Fjordane under høstflommen i oktober. Foto: Tage Skjaak Moen / NTB scanpix
Et fjøs med 13 geiter ble skylt 50 meter ned elva av vannmassene i Luster i Sogn og Fjordane under høstflommen i oktober. Foto: Tage Skjaak Moen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2018 er det registrert naturskader for rundt 600 millioner kroner. Det viser tall fra Finans Norge og Norsk Naturskadepool.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over halvparten av erstatningene i 2018 kom etter uværet i høst. De største skadene og høyeste erstatningene kom etter høstflommen i Oppland. Deretter følger høststormen «Helene» som særlig rammet Vestlandet og Sørlandet.

I tillegg til naturskadene kommer en rekke vannskader relatert til overflatevann etter kraftige regnbyger, samt skader på biler og båter som ikke er inkludert i disse tallene.

På Vestlandet var det ekstra vått sist høst, og det ble satt nye nedbørsrekorder mange steder.

– Til tross for utfordringer rundt smeltingen av store snømengder i fjellet i fjor, gikk det nokså bra totalt sett. Likevel er det alltid noen som blir hardt rammet av flom og uværsskader, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

I 2017 utbetalte forsikringsselskapene til sammen 874,5 millioner kroner i erstatning etter naturskader.