Meny

TV-predikanten Hanvold kastet ut av egen eiendom

Den omstridte tv-pastoren Jan Hanvold må flytte tv-produksjonen fra et bygg hans selskap eier. De har ikke nødvendig tillatelse til denne type næringsdrift i lokalene. Foto: NTB scanpix

Drammen kommune mener Jan Hanvolds kristen-TV driver ulovlig næring i eiendommen Hanevolds selskap har eid i 16 år.

Kommunen mener Hanvold ikke har søkt de nødvendige tillatelsene for å kunne drive TV-produksjon i bygningen som er regulert for «verksteds- og lagervirksomheten, import og forhandlinger av biler».

– Jeg er bare en vanlig Herrens tjener. Jeg forstår ikke forskjell på om du har biler, fly, båter eller TV-stasjon i et næringsbygg, sier Jan Hanvold til avisen Dagen.

I fjor høst varslet Drammen kommune TV-predikanten Jan Hanvold om at de mener TV Visjon Norge driver ulovlig, og ikke har de nødvendige tillatelser for denne type næringsvirksomhet.

Bygget har ikke vært godkjent til TV-virksomhet. Hanvold kjøpte eiendommen i 2007, skriver Dagen.

Det var den kristne ukeavisen Norge I dag som først omtalte utkastelsen. Til publikasjonen sier Hanvold: «Drammen kommunes tekniske etat kaster oss ut av vårt eget bygg den 24. januar. Ut av bygget hvor vi har holdt til i 16 år».
Nå flytter Hanevold ut i påvente av omregulering.

Aktuelt: Politiet undersøker mirakelpredikant

Virksomhetsleder Heming Herdlevær fra Drammen kommune skriver i en e-post til Dagen at Hanvold ennå ikke har påklagd vedtaket som ble fattet 19. november 2018.

– Klagefristen er utløpt, skriver han også.

Nå flytter Hanvold administrasjonen av Visjon Norge 100 meter, til et annet bygg som de leier i den samme gaten. En representant for kommunen sier til VG fredag at Hanvold risikerer en løpende tvangsmulkt på 7.500 kroner per dag om bruken ikke opphører innen fristen 23. januar.

Aktuelt: Predikant kutter helbredelse over telefon

--

19. januar: Korrigert navn

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært