Grande om angivelig klimabråk med Frp: – Vi måtte alle ta pauser

Siv Jensen, Trine Skei Grande og Kjell Ingolf Ropstad under debatten på NRK etter at Venstre, KrF, Frp og Høyre ble enige om å danne en flertallsregjering. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
Siv Jensen, Trine Skei Grande og Kjell Ingolf Ropstad under debatten på NRK etter at Venstre, KrF, Frp og Høyre ble enige om å danne en flertallsregjering. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre-leder Trine Skei Grande bekrefter at hun forlot rommet under forhandlingene med Frp, Høyre og KrF. – Men det gjorde også alle de andre, sier hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge flere medier skal Grande ha forlatt rommet i sinnet under en opphetet klimadiskusjon med Frp under med regjeringsforhandlingene på Granavolden Gjæstgiveri.

Venstre-lederen bekrefter overfor NTB at diskusjonene tidvis ble så opphetede og vanskelige at hun og flere andre måtte forlate rommet, men vil ikke si hvilke temaer det dreide seg om.

– Jeg kan si at alle partiene på et eller annet tidspunkt har måttet ta pauser for å gå ut og drøfte den videre strategien, og det har Venstre også gjort, sa Grande.

Hun ville ikke kommentere hvorvidt denne «pausen» førte til klimagjennomslaget Venstre var ute etter for å kunne støtte regjeringsplattformen. På spørsmål om hva den store klimaseieren er, trekker hun fram de nye utslippsmålene.

– Det som er lettest å se er at vi har fått til ambisiøse mål om innenlands kutt, at vi skal ha som mål å kutte 45 prosent i ikke-kvotepliktig sektor innen 2030. Men så er det veldig mange tiltak, små og store, som skal gjøre at vi skal klare å nå de målsettingene, sier Grande, og nevner skipsfart, videreføring av elbilfordeler og grønne arbeidsplasser.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På spørsmål om hva som var vanskeligst å svelge, nevner hun endringen i abortloven. Venstre-lederen bekrefter at dette er årsaken til at sju i landsstyret stemte mot plattformen.

– Det var ikke akkurat noen overraskelse, sier hun.

På spørsmål om Venstre beholder sine nåværende statsrådsposter, svarer hun at dette ikke er diskutert ennå.

Bakgrunn: Grande forlot regjeringsforhandlinger i frustrasjon