Etterforsker mulig brannstiftelse ved boligen Wara

Politiets etterforskere ved boligen til justisministeren torsdag ettermiddag. Foto: Ole Kristian Bjellaanes / NTB scanpix
Politiets etterforskere ved boligen til justisministeren torsdag ettermiddag. Foto: Ole Kristian Bjellaanes / NTB scanpix Foto: Ole Kristian Bjellaanes / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har rykket ut og etterforsker en mulig brannstiftelse ved huset til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp). En søppelkasse på stedet har smeltet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til Filter Nyheter opplyser Oslo-politiet at meldingen om branntilløp kom klokka 13.52 torsdag. Brannen i søppelkassen skal ha blitt slukket av brannvesenet.

Overfor NTB bekrefter seniorrådgiver Martin Bernsen i PST at de har overtatt etterforskningen av saken.

– Vi er orientert av Oslo politidistrikt om at det har vært en hendelse ved Waras hus i ettermiddag, sier Bernsen.

Vurderer trusselbildet

– Vi vurderer fortløpende trusselbildet og iverksetter de tiltak vi mener er nødvendige, fortsetter han.

Ved 16.45-tiden var teknikere fra politiet fortsatt på stedet.

Natt til 6. desember i fjor ble huset og bilen til justisministeren tagget med ordet «rasist» og tegningen av et hakekors. I tillegg hang en hyssing ut av bensintanken på en bil som sto parkert ved huset, noe som ble ansett som et forsøk på å tenne på bilen eller en trussel om det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Teater anmeldt

– Jeg vil ikke gå inn på hvordan vi opplever det personlig, ut over å si at det er ille og at vi ikke ønsker å ha det sånn i Norge, sa justisministeren til NTB dagen etter hendelsene.

Waras samboer, Laila Anita Bertheussen, har anmeldt Black Box Teater i Oslo for å ha filmet huset deres til forestillingen «Ways of Seeing». Stykket ble framført i slutten av november. Der omtales navngitte politikere, og det vises filmede innslag av blant annet husene til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og stortingsrepresentant og partikollega Christian Tybring-Gjedde.