Meny

Biler kan være tatt i skredet

Dramatisk video: Snøskredet i Geiranger kom brått på Sander Mossberg Hjelle og faren som akkurat rakk å rømme i sikkerhet i tide.

Uvisst om bilene tatt. Letemannskaper som er sendt til snøskredet i Geiranger på Sunnmøre.

– Men det er uoversiktlig og umulig å utelukke, skrev politiet på Twitter like før klokken 17.

Snøskredet har gått over fylkesvei 63 ved Grandeneset. Skredet er om lag 100 meter bredt og 5 meter høyt.

– Jeg skulle ut i bilen og hente verktøy. så hørte jeg at det begynte å buldre, sier Sander Mossberg Hjelle til NRK. Han fikk filmet raset. Se den dramatiske videoen øverst.

Han opplyser til ABC Nyheter at han og faren slapp helskinnet fra raset.

Sander Mossberg Hjelle og faren havnet midt i skredet som rammet ved Geiranger torsdag. Foto: Sander Mossberg Hjelle

Hovedredningssentralen i Sør-Norge meldte om snøskredet i 15-tiden torsdag. De skrev samtidig at en eller to biler kunne være tatt av skredet.

Politiet arbeidet torsdag ettermiddag med å få søkeutstyr og mannskaper til området. Et redningshelikopter ble sendt fra Florø til rasstedet, men tett snødrev medførte vansker for helikopteret, opplyser politiet.

Redningsselskapet opplyser at en redningsskøyte er på vei fra Stranda for å bistå med transport av søkemannskaper til stedet.

Lokalt redningsmannskap er ved rasområdet og kontrollerer stedet fra sjøen, opplyser politiet i Møre og Romsdal på Twitter.

Politiet meldte torsdag ettermiddag at veistrekningen Eidsdal–Geiranger, der raset har gått, skulle stenges fra klokken 18 på grunn av rasfare.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært