Meny

Kaoset i Cappelen-nettverket etter innbruddet:

Forsvarer om Jensen: – Dette er ikke oppførselen til en kriminell

Gjermund Cappelen omtalte Eirik Jensen som «dyret» under de hemmelige samtalene med politiet. Foto: Ntb Scanpix

Gjermund Cappelen tok kontakt med politimannen Eirik Jensen da han oppdaget at 109 kilo hasj var borte. – Det finnes ikke et spor av at han skal være bekymret, sier Jensens forsvarer om hasjtyveriet.

Under slutten av sin prosedyre i Borgarting Lagmannsrett kom Sidsel Katralen, en av Eirik Jensens forsvarere, inn på en av de mange mystiske meldingene mellom Jensen og hasjbaronen Gjermund Cappelen.

Natt til 18. desember 2013 slo politiet til mot hasjlageret til Cappelen på Røa i Oslo og fjernet narkotika til en verdi av fem millioner kroner.

Cappelen tenkte at noen rundt ham hadde stjålet hasjen. Det oppsto fullt kaos i hasjnettverket. En av de første Cappelen tok kontakt med var politimannen Jensen.

«Er du i byen i dag? Må ha en prat. Viktig», skrev Cappelen i en SMS til Jensen samme dag.

Les også: – Jensen har mange jern i ilden. Det som er fraværende er bevis

– Opptrer Jensen som en beskytter?

Dagen etter møttes Cappelen og Jensen utenfor en Kiwi-butikk i Oslo sentrum. Møtet mellom de to ble fulgt av politiets spanere.

Advokat Sidsel Katralen i rettssaken mot Gjermund Cappelen og Eirik Jensen under ankesanken i Borgarting Lagmannsrett. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Cappelen har tidligere forklart at han snakket med Jensen om at hasjen var borte, og at han mistenkte en navngitt person for å stå bak. Eks-politimannen hevder imidlertid at han ble informert om at en venn av Cappelen hadde blitt frastjålet hasjen.

Advokat Sidsel Katralen mener Jensen ikke gjorde noe som tilsa at han hadde en egeninteresse i saken.

– Dersom det skulle være som Cappelen har forklart, at han har forklart Jensen at det var han som var frastjålet hasjen, må man spørre seg: Opptrer Jensen som en beskytter? Han sjekker ingenting, noe han kunne gjort. Han går ikke i ganger for å lytte eller sender SMS for å betrygge Cappelen om at politiet ikke har gjort noe beslag, sier hun.

Les også: Spesialenheten: – Jensen ble usikker eller utrygg

– Ikke et spor av bekymring

Katralen mener det styrker Jensens troverdighet at han ikke foretok seg noe for å avdekke hasjtyveriet, men i stedet fortsatte å gjøre sine oppgaver som politiansatt.

– Det finnes ikke et spor av at han skal være bekymret for Cappelen, at han skal være pågrepet eller at det hadde tilstøtt ham noe, sier hun.

– Man kan også spørre seg om hvorfor Jensen ikke bekymrer seg for den stjålne hasjen. Hvorfor bekymrer han seg ikke for Cappelen når han ikke hører noe i fra ham? Dette er ikke adferden til en som driver narkotikakriminalitet og har mistet en stor last og har tapt masse penger, sier hun.

(Saken fortsetter under bildet)

Juryen under ankesaken mot Gjermund Cappelen og Eirik Jensen i Borgarting lagmannsrett. Foto: Ane Hem / NTB scanpix

Les også: Eirik Jensen: – Jeg tør ikke tenke på utfallet

Omstridt SMS

Forsvareren mener Jensen ikke gjorde noe for å ødelegge politiaksjonen mot Cappelen. Hasjbaronen ble pågrepet mens han lå i sengen i sitt eget hjem 19. desember.

Etter pågripelsen sendte Jensen følgende SMS til hasjbaronen.

«Kunne du ikke sjekke hans vare og delelager med en som har motorras. Du ser jo om det er originaldeler?».

Om den mye omtalte SMS-en sier Katralen følgende:

– Han forholder seg i ro, gir Cappelen ingen gode råd eller hjelp. Et dårlig råd er å be han gå og sjekke varelageret, sier hun.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært