Nær en million i erstatningskrav i drapssaken i Kristiansand

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bistandsadvokatene la torsdag fram krav på erstatning og oppreisning på nær en million kroner i drapssaken som nærmer seg slutten i Kristiansand tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag la aktor ned påstand om 21 års forvaring for den 43 år gamle kvinnen som er tiltalt for to overlagte drap og forgiftning av en tredje mann.

Bistandsadvokat Eirik Balchen, som representerer sønnene tiltalte fikk med sin avdøde samboer, la ned påstand om at de to guttene på 12 og 14 år tilkjennes 250.000 kroner hver.

Han fortalte at det var en nær relasjon mellom far og barn, men også mellom mor og barn.

– Derfor er det en dobbelt belastning ved at de mister sin mor. De må leve videre med en drept far og en fengslet mor, sa han.

Bistandsadvokat Anne Rita Meberg representerer avdødes tredje og 27 år gamle sønn og tiltaltes ekskjæreste, som hun er tiltalt for å ha dopet ned flere ganger og tømt kredittkortet til.

For sønnen viste hun til Høyesteretts norm og la ned krav om erstatning på 200.000 kroner. For ekskjæresten mente hun beløpet for forgiftningen burde settes til 100.000 kroner og for kredittkorttapet 150.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun viste til at den eldste sønnen har forklart i retten hvor vanskelig det har vært for ham å miste faren.

– Han må leve med uvisshet om hva som egentlig skjedde, sa hun blant annet.

Når det gjaldt ekskjæresten, som har fulgt saken i retten, bemerket hun at det er lite rettspraksis når det gjelder erstatning for overtredelse av paragraf 229, som gjelder å hensette noen i avmakt. Men hun bemerket at det kan sidestilles med kroppsskade.

– Han må leve med usikkerhet ved mulige senskader. Han er glad for at han er i live. Han er blitt mer engstelig, har vanskeligheter ned å stole på folk, han er ikke så tøff som før og han føler seg såret, sa Meberg.