Meny

Tre av fire omkomne funnet i skredområdet i Tamokdalen

Rasstedet ved Blåbærtinden i Tamokdalen, hvor fire skiturister (en finsk og tre svenske) ble tatt av skred 2. januar. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Tre av de fire omkomne er nå gravd ut av skredmassene i Blåbærfjellet i Tamokdalen. Søket etter den siste fortsetter enten senere torsdag eller fredag.

– Vi har funnet og gravd ut person nummer to fra skredet i dag. Avdøde fraktes ned fra fjellet og videre inn til Tromsø. Arbeidet med å finne den siste omkomne fortsetter med uforminsket styrke, opplyste politiet tidlig torsdag ettermiddag.

Det første funnet torsdag ble gjort ved 11-tiden. Da hadde letingen pågått i mindre enn to timer. I 14.30-tiden hentet politiet ned letemannskapene for å gjøre en ny vurdering av arbeidet med å grave ut den fjerde omkomne.

– Vi må ta hensyn til både mannskapene, værforholdene og sikkerheten, sier innsatsleder Roald Berntsen til NRK. Han forteller at det i løpet av torsdag ettermiddag blir klart om arbeidet fortsetter senere samme dag eller om det tas opp igjen fredag.

Krevende

Onsdag ble den første av de omkomne skiløperne funnet. Til sammen 21 personer deltar i letingen i snømassene, og arbeidet beskrives som utfordrende. Gravingen gjøres for hånd og er den mest risikofylte delen av leteaksjonen.

– Arbeidet er krevende, og det er mye snø. Det er svært utfordrende for letemannskapene som er i skredområdet, sier innsatsleder John-Kåre Granheim til NRK.

I tillegg til frivillige fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp, er også politiet og Forsvaret på plass i Tamokdalen.

– Samtidig som vi utfører gravearbeid, skal vi også samle dokumentasjon om det vi finner. Liggestilling og eventuelle luftlommer rundt gir både oss og familiene til de omkomne et bilde på hvordan det har vært etter selve skredet, sier lensmann Andreas Nilsen.

Optimistisk

Det er de finske skiløperne Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36), André Stenfors (32) og svenske Disa Bäckström (29) som omkom i skredet, som gikk onsdag 2. januar. De fire var på topptur til Blåbærfjellet og ble sist observert i 14-tiden. Etter noen timer ble en femte person i turfølget bekymret og meldte fra til politiet.

Før letingen begynte torsdag, var politiet optimistiske med tanke på været. Ifølge politiet hadde man en relativt nøyaktig lokalisering av de to som ble funnet. Den siste har imidlertid politiet kun en omtrentlig posisjon på.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært