Valdres-saken: I dag blir moren spurt om hva som skjedde i hytta

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag fortsetter aktors utspørring av den mishandlingstiltalte moren i Valdres-saken. Hun får nå spørsmål om hva som skjedde i hytta i tiden før datteren døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ankebehandlingen av Valdres-saken startet i Eidsivating lagmannsrett på Hamar tirsdag.

Da saken ble behandlet i tingretten, maktet ikke moren å gi noen forklaring i det hele tatt. Denne gangen har hun så langt forklart seg i nesten en hel dag – først i form av fri forklaring delvis hjulpet av lagmann Ørnulf Røhnebæk, så på konfronterende spørsmål fra aktor, førstestatsadvokat Arne Ingvald Dymbe.

– Det eneste som så ut til å virke, var oppholdene på hytta på Beitostølen. Der følte hun seg trygg, spiste og la på seg, sa moren i den frie forklaringen.

Nesten halvert vekt

Aktor mener de øvrige bevisene i saken forteller en annen historie. I løpet av drøyt fire måneder da Angelica Heggelund (13) i stor grad var alene med moren på hytta nærmest halverte vekten seg, og hun veide 21,7 kilo da hun ble funnet død nyttårsaften 2015. Moren er tiltalt for grov mishandling.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktor Dymbe er overrasket over at moren tirsdag klarte å forklare seg, i motsetning til tidligere.

– Da har hun opplyst at hun ikke har husket noe fra disse sentrale tingene, sier han.

– Samsvarer ikke

Onsdag fortsetter utspørringen fram aktor.

– Vi ønsker å få svar på mer om det som skjedde på Beitostølen. Det er mye som vi kjenner til fra SMS-kommunikasjon, som ikke samsvarer med det hun sier, sier Dymbe til NTB.

Han mener kvinnen var kjent med datterens helsesituasjon og hva den reelle situasjonen var – at datteren var i livsfare og kom til å dø hvis hun ikke fikk helsehjelp.

Kvinnen nekter for dette. Hun anket dommen på tre års fengsel fra Valdres tingrett. Det er satt av tre uker i lagmannsretten.