Meny

Bortføringen som sjokkerer USA

Video: Patterson begynte å planlegge kidnappingen etter å ha observert da Jayme Closs (13) gikk om bord i skolebussen.

Jayme Closs (13) ble holdt fanget i 88 dager av kidnapperen som skjøt og drepte hennes foreldre.

Amerikaneren Jake Thomas Patterson (21) ble torsdag forrige uke pågrepet og siktet for dobbeltdrap og bortføring i Wisconsin i USA. Han skal ha drept foreldrene til 13 år gamle Jayme Closs og deretter bortført henne.

Closs ble torsdag funnet av en forbipasserende kvinne i byen Gordon, 88 dager etter at hun forsvant. 21-åringen ble pågrepet kun 11 minutter senere, ifølge politiet.

Jenta hadde da vært savnet siden 15. oktober i fjor, etter at politiet oppdaget at noen hadde brutt seg inn i familiens hjem og skutt og drept foreldrene.

Les også: 21-åring siktet for dobbeltdrap og bortføring i Wisconsin

– Jenta han skal ta

I rettsdokumenter fra påtalemyndigheten i Wisconsin har det kommet frem nye detaljer i saken. I avhør har han forklart om hendelsen som skal være bakgrunnen til kidnappingen.

Jake Thomas Patterson, her i en oransje fangedrakt, under fengslingsmøtet mandag. Foto: Richard Tsong-taatarii / AP

«Den siktede har forklart at han jobbet ved en ostefabrikk i to dager før han sa opp. På vei til arbeidsstedet en av de to dagene han jobbet der, stoppet han bak en skolebuss og observerte Jamye Closs stige på», forklarte han i avhør, ifølge New York Post.

«Den siktede uttalte at han ikke hadde noen anelse om hvem hun var, men da han så Jayme, visste han at hun var jenta han skulle ta», står det i rettsdokumenter.

Les også: Jente (13) funnet i live tre måneder etter at foreldrene ble drept

Holdt fanget i hytte

Patterson forklarte videre at han ved to anledninger oppsøkte hjemmet til Closs, men at han da ikke gjennomførte bortføringen. Det var først 15. oktober han slo til og tok seg inn i familiens hjem.

Da han brøt seg inn i boligen skjøt han først barnets far ved inngangen, før han deretter tok seg inn på badet hvor 13-åringen forsøkte å gjemme seg sammen med sin mor. Han skal da ha bedt moren om å tape over munnen til sin datter, før han skjøt moren i hodet.

(Saken fortsetter under bildet)

Det var i dette huset i Barron foreldrene til Jayme Closs ble skutt og drept. Foto: Jeff Baenen / AP

Han tok deretter med seg 13-åringen ut i sin egen bil og kjørte til en hytte i tettstedet Gordon, hvor hun ble holdt fanget, skriver NBC.

Under rettsmøtet mandag forklarte statsadvokaten at Patterson planla bortføringen nøye. Rett før angrepet skal han ha dusjet og barbert hodet og ansiktet for å minimere risikoen for å legge igjen DNA i huset.

Les også: Canadisk mor og sønn gjenforent 31 år etter bortføring

Ble skjult under senga

I avhør har 13 år gamle Jayme Closs forklart at Patterson tvang henne til å ligge under hans seng når han hadde besøk eller var ute av hytten. Han skal ha lagt vesker og skittentøykurver fylt med vekter rundt sengen, slik at han skulle oppdage det om hun rørte på seg og forhindre at hun skulle klare å komme seg unna, skriver The Guardian.

(Saken fortsetter under bildet)

Under denne sangen ble 13-åringen holdt skjult opp mot 12 timer hver eneste dag. Foto: Daily Mail / Fox 4

Han skal også ha truet henne med at det ville skje «forferdelige ting med henne» om hun skreik eller lagde lyder når han hadde besøk. Den drapssiktede 21-åringen skal også ha spilt musikk for at Closs ikke skulle vite hvor mange som oppholdt seg i hytta.

13-åringen skal ha ligget under senga opp mot 12 timer hver dag uten tilgang på mat eller drikke eller mulighet til å gå på do.

Forrige torsdag klarte Closs å flykte da hun var alene i hytta.

Les også: Kidnappet jente funnet i Mexico etter 12 år

– Ring 911 nå

Jeanette Nutter var ute og gikk tur i skogen med hunden Henry da hun kom over den unge jenta. Sammen oppsøkte de nærmeste hus for hjelp.

Dette er Jayme Closs! Ring 911 nå, sa Nutter mens hun banket på døren, ifølge Milwaukee Journal Sentinel.

Jeanne Nutter oppdaget bortførte Jayme Closs da hun torsdag var ute på tur med hunden sin. Foto: Kerem Yucel / AFP

21-åringen ble pågrepet av politiet samme dag.

Closs fortalte Nutter at hun hadde blitt holdt fanget av mannen som tok livet av foreldrene hennes.

– Jeg er bare glad for at hun er i live. Jeg føler det er et slags mirakel at hun fortsatt lever. Jeg er glad for at hunden min ville gå tur og at hun dukket opp, sier Nutter.

Politiet opplyser at Jayme nå er gjenforent med sin gjenlevende familie og har det bra.

– Jeg synes det er utrolig

På en pressekonferanse mandag sa politiadvokat Brian Wright i Barron County, at han er imponert over at Closs klarte å rømme.

– Helt utrolig, hun er 13 år gammel. Om man leser anklagen kan man se hvor mye kontroll han utøvde over henne. Men på et tidspunkt sa hun til seg selv at hun skulle komme seg ut av situasjonen. Jeg synes det er utrolig, sier Wright.

Barrons borgermester Ron Fladten sier han ble overlykkelig over nyheten om at Closs var i live.

– Mange av oss var motløse siden det tok så lang tid. Mange har bedt hver dag, meg selv inkludert. Dette er rett og slett fantastisk, utrolig. Det er som å bli kvitt en stor sort sky over himmelen. Sola er tilbake, sier han.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært