Meny

Kolonnekjøring og stengte fjelloverganger i Sør-Norge

Video: Meteorologene advarer.

Det er kolonnekjøring på flere fjelloverganger i Sør-Norge på grunn av uvær. To fjelloverganger er stengt.

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om både vanskelige kjøreforhold og kraftige vindkast i forbindelse med at to polare lavtrykk er på vei mot Trøndelag, skriver Adresseavisen. Polare lavtrykk er lavtrykk som oppstår hurtig, og som fører til kraftig vind og store nedbørsmengder.

Det er kolonnekjøring på både E134 Haukelifjell, riksvei 7 Hardangervidda, riksvei 52 Hemsedalfjellet, riksvei 13 Vikafjellet og riksvei 15 Strynefjellet, melder Statens vegvesen.

To fylkesveier over fjellet er stengt: Fylkesvei 50 Aurland-Hol og fylkesvei 53 Årdal-Tyin.

E16 Filefjell er imidlertid åpen mandag morgen.

Sjekk været der du bor

Stor snøskredfare

Meteorologisk institutt sendte søndag ut farevarsel om både vanskelige kjøreforhold og kraftige vindkast i forbindelse med to polare lavtrykk som var på vei mot Trøndelag.

Det er meldt om kraftig vind fra nordvest med vindkast på omkring 25–35 meter per sekund. En av konsekvensene er vanskelige kjøreforhold som følge av snøfokk.

Det er dessuten meldt om stor snøskredfare i Trollheimen, Romsdal, på Sunnmøre og i Indre Fjordane mandag.

Saken oppdateres

Sterk storm

I Trøndelag kan det ventes kraftige vindkast, snøbyger og vanskelige kjøreforhold ettersom to polare lavtrykk er på vei.

Fra sent søndag kveld eller natt til mandag ventes det kraftig vind fra nordvest med vindkast på omkring 25–35 meter per sekund, heter det i varselet. Videre er det ventet vanskelige kjøreforhold som følge av snøfokk.

– I en periode mellom midnatt og klokken 3 kan vinden komme opp i nordvestlig sterk storm, før vinden minker til liten til full storm, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt til avisen.

Varslet gjelder fram til mandag klokken 21.

Ifølge Adresseavisen er det ventet at det ene lavtrykket vil treffe langt nord i fylket, mens det andre vil treffe langt sør på grensen mellom Møre og Romsdal. Tilsvarende farevarsler er også sendt ut for Møre og Romsdal.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært