Johansson sikret norsk opptur da Kobayashis seiersrekke tok slutt

Robert Johansson klinket til med en fjerdeplass i verdenscuprennet i hopp i Val di Fiemme søndag.
Robert Johansson klinket til med en fjerdeplass i verdenscuprennet i hopp i Val di Fiemme søndag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Robert Johansson sikret en norsk opptur i verdenscupen i hopp med fjerdeplass i Val di Fiemme søndag. Dawid Kubacki brøt seiersrekken til Ryoyu Kobayashi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en skuffende norsk hoppdag lørdag skulle Halvor Egner Granerud, Robert Johansson, Johann André Forfang og Andreas Stjernen prøve å avslutte helgen sterkt i Val di Fiemme.

Med tre nordmenn i topp 11 etter første omgang lå mye til rette for en sterkt renn i Italia, og de innfridde. Johansson ble Norges beste med fjerdeplass med en samlet poengsum på 252,6. Det var 4,3 poeng bak pallen, og prestasjonen var sesongbeste for lillehamringen.

Ingen klarte å gjøre noe med Dawid Kubacki i Val di Fiemme søndag. Polakken tok sin første verdenscupseier da han klinket til med hopp på 129,5 og 131,5 meter.

28-åringen stoppet dermed seiersrekken til en japanske storfavoritten Ryoyu Kobayashi, som kunne blitt historisk som tidenes første til å vinne sju verdenscuprenn på rad. Kobayashi måtte ta til takke med 7.-plass etter et skuffende finalehopp på 122,5 meter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk opptur

Andreas Stjernen ble nummer åtte etter han klinket til med et hopp på 130,5 meter i finaleomgangen. Førstehoppet på 122 meter gjorde at 30-åringen ikke kom høyere på resultatlista.

Johann André Forfang hadde ikke forholdene på sin side og landet på 123 meter i finaleomgangen. Det var én meter lengre enn i første omgang og holdt til 12.-plass.

Heller ikke Granerud fikk det til å klaffe. 22-åringen var beste nordmann i første omgang med en foreløpig 7.-plass, men et annethopp på 123 meter sendte ham ned til 13.-plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatene er likevel en opptur etter en svak norsk dag i hoppbakken lørdag. Da ble Forfang beste nordmann med 11.-plass.

Jubel i natt

Anders Fannemel, Marius Lindvik og Robin Pedersen måtte se finaleomgangen fra tribuneplass. Fannemels hopp på 113 meter resulterte i en 36.-plass, men Lindvik og Pedersen ble henholdsvis nummer 44 og 52.

Siden kvalifiseringen ble avlyst tidligere på dagen, fikk samtlige 59 utøvere hoppe i første omgang.

Natt til søndag sikret Maren Lundby norsk jubel da hun tok sesongens første verdenscupseier i hopprennet i Sapporo. Lundby vant hele 19,3 poeng foran Katharina Althaus fra Tyskland.